Intervju med Maria Rubensson

Christian: Hej Maria! Vem är du? Berätta om dig själv.
Maria: Jag heter Maria Rubenson, är 33 år och kommer från Lund. De senaste sex åren har jag jobbat som lärare, och nu har jag precis gått in i en tjänst för ELU och Filippi. När jag inte jobbar ägnar jag mycket tid åt min familj, vänner, träning, engagemang åt olika håll och så försöker jag ta mig ut i naturen så ofta det går. Jag älskar att umgås med människor och att utforska olika delar av världen.

Christian: Hur kom du i kontakt med Filippi och ELM?
Maria: Jag kom in i Filippi och ELM genom ungdomsgruppen Berea för 15 år sedan. Sedan dess har jag varit aktiv i föreningen (förutom då jag periodvis bott på andra håll) och organisationen genom framför allt ungdomsarbete, men även utlandsmission, integrationsprojekt, barnverksamhet och gudstjänster. Filippi och ELM har betytt och betyder oerhört mycket för mig och min tro. Det är mitt andliga hem vilket jag är oändligt tacksam för.

Christian: Vad är dina tankar och visioner för Språk & Gemenskap?
Maria: Jag vill vara med och skapa en plats där människor kan mötas över gränser av nationalitet, språk och kultur. En trygg plats där människor som kanske inte annars känner sig välkomna och hemma i Sverige blir sedda och älskade, och får möta människor som vill förstå dem och guida in i ett liv i Sverige. Men också en plats där vi i Filippi får möjlighet att träffa människor med annan bakgrund och ge av vad vi fått av Gud i kärlek och omsorg.

Christian: Varför är arbetet med Språk & Gemenskap (och/eller liknande verksamhet) viktigt för oss kristna?
Maria: Jag tror att det är viktigt att vi får ge vidare av det vi har tagit emot från Jesus; kärlek, förståelse, omsorg och så vidare. Det finns många i vår närmiljö som inte har den självklara tryggheten som de flesta av oss kristna i Sverige har, och jag tror att det är Guds vilja att vi ger det till dem. Här finns både en  diakonal riktning och en evangeliserande, vi får dela med oss av allt vad Guds rike på jorden innebär. Det kan vara livsavgörande såväl för dem vi möter som för oss själva.

Christian: Jag vet att du har ”internationalismen” i blodet med missionärer i familjen och vistelser på fler platser än Sverige. Var är hemma för dig? Är det mer än ett ställe och vad är det som ger ”hemkänslan”?
Maria: Det krävs inte så mycket för att jag ska känna mig hemma; genuint öppna och varma människor som bjuder in till sina liv och hem. Så jag har många hem. Om jag ska nämna några konkreta platser så är Lund såklart väldigt mycket hemma, men även Nakamte och Addis Abeba där jag bott i flera omgångar. Bara jag får andas in den torra dammiga etiopienluften så fylls jag av hemmakänslor.

© 2017 Kristna Föreningen Filippi. All Rights Reserved